Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μια πίστα αρχαρίων με ένα συρόμενο αναβατήρα (baby lift), συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και άλλη μια πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας (πιατάκι), συνολικού μήκους 400μ.

Κάθε χρόνο επεκτείνεται και φιλοδοξεί να γίνεται όλο και καλύτερο. Σε αυτό θα βρείτε προς ενοικίαση μπότες, πέδιλα και όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας. Το προσωπικό του Κέντρου θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε!

Η τοποθεσία του, με την ανεμπόδιστη θέα προς τις κορυφές της Μεγάλης Ζήρειας (υψόμετρο 2.374 μέτρα), της Μικρής Ζήρειας (υψόμετρο 2.117 μέτρα), αλλά και τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, καθηλώνουν τον επισκέπτη και το μετατρέπουν πέρα από χώρο άθλησης και χιονοδρομίας σε ένα ορμητήριο για εξερεύνηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, που το φιλοξενεί και είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Το ομαλό ανάγλυφο του οροπεδίου, επιτρέπει την άνετη πρόσβαση μέχρι την πανέμορφη και συνήθως παγωμένη λίμνη Δασίου, μια από τις πιο ορεινές της χώρας. Η πλαγιά του χιονοδρομικού με τα αιωνόβια μαυρόπευκα ανεβαίνει προς το Σπήλαιο του Ερμή. Εκεί κρύφτηκε η Νύμφη Μαία για να αποφύγει την οργή της Ήρας και γέννησε τον φτεροπόδαρο θεό, καρπό του έρωτά της με τον Δία.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και τέλος δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150μέτρων και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 400 μέτρων. Το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς και σχολή όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν τους μη μυημένους στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα!

Δραστηριότητες

Ski / Snowboard

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μια πίστα αρχαρίων με ένα συρόμενο αναβατήρα (baby lift), μήκους 150 μέτρων, καθώς και άλλη μια πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας (πιατάκι), μήκους 400μ.
Επίσης διαθέτει σχολή για την εκμάθηση ski/snowboard για αρχάριους. Το κατάστημα των ενοικιάσεων διαθέτει μπότες, πέδιλα, σανίδες και όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας. Το προσωπικό του Κέντρου θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε!

Snowmobiles

Στο χιονοδρομικό κέντρο ενοικιάζονται διθέσια snowmobiles για βόλτα στο μεγάλο οροπέδιο του βουνού. Με την καθοδήγηση έμπειρου οδηγού κάνουμε διαδρομή μισής ώρας με ασφάλεια προσεγγίζοντας όμορφα σημεία του βουνού. Επίσης ενοικιάζονται παιδικά μονοθέσια snowmobiles σε ειδικά διαμορφωμένο και ελεγχόμενο χώρο του χιονοδρομικού.

ATV – Buggy

Ενοικιάζονται επίσης διθέσια ATVs και Buggies. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη ποικιλία διαδρομών , όπως το μεγάλο οροπέδιο, η λίμνη Δασίου, η Σκαφιδιά, ο γύρος του βουνού κ.α. Η δραστηριότητα αυτή είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο.

Ορειβατικό Σκι

Τα τελευταία χρόνια το ορειβατικό ski και το splitboard ή αλλιώς χιονοδρομία σε αλπικό πεδίο, γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως, λόγω της αίσθησης ελευθερίας και των μοναδικών συγκινήσεων που προσφέρουν, παράλληλα με μια υψηλών απαιτήσεων αεροβική άσκηση σε ιδανικό περιβάλλον.Το ομαλό ανάγλυφο και η μορφολογία των πλαγιών της Ζήρειας, ανάλογα πάντα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, εννοούν την ανεμπόδιστη και ασφαλή ανάβαση ενός μέσου ορειβάτη στην κορυφή του βουνού στα 2.380 μέτρα υψόμετρο, σημείου από όπου μπροστά του ξετυλίγονται οι φυσικές πίστες – λούκια, διαφορετικών διαβαθμίσεων δυσκολίας, συνολικής υψομετρικής διαφοράς 800 μέτρων και μήκους έως 7,5 χιλιομέτρων! Ο ομάδα του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, κατόπιν συνεννόησης με σχολές, συλλόγους, αλλά και μεμονωμένες παρέες, μπορεί να σχεδιάσει το εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάβασης στην ψηλή κορφή του βουνού, στα 2.380 μέτρα υψόμετρο ή και σε χαμηλότερες κορφές – υψόμετρα.  Το πρόγραμμα είναι πάντοτε προσαρμοσμένο στο επίπεδο, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των εκάστοτε συμμετεχόντων και μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έμπειρο οδηγό βουνού, υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις του σαλέ κ.α.

Web: ziriaski.gr
Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας
Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα Κορινθίας Τ. Κ. 20400
Τηλέφωνo επικοινωνίας: +30 6941550983

Copyright @ Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα | Iliovasilema Hotel | Τρίκαλα Κορινθίας 2024 | All rights reserved