Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Οικολογική ευαισθητοποίηση και διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Οικολογική ευαισθητοποίηση και διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Οικολογική ευαισθητοποίηση και διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Δίπλα στη λίμνη Στυμφαλία της ορεινής Κορινθίας, με μοναδική θέα σε ένα καθηλωτικό φυσικό τοπίο, ένα μουσείο επιχειρεί να αναδείξει την τεράστια σημασία της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση. Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα έρθετε σε επαφή με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, αρκετά από τα οποία είναι διαδραστικά και ιδιαίτερα διασκεδαστικά ειδικά εάν επισκέπτεστε τον χώρο με μικρά παιδιά. 

Τι θα δείτε ;  
Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες, σύμφωνα με τη μυθολογία.   

Στην πρώτη ενότητα του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα βρείτε στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής και τη σημασία του.   Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Η λίμνη της Στυμφαλίας και το όρος Ζήρεια έχουν μεγάλη οικολογική αξία. Επικοινωνούν με υπόγειους αλλά και ορατούς δρόμους νερού, ορίζοντας την υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας, τη μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου. Αυτή αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.   

Στη δεύτερη ενότητα θα δείτε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχετε πρόσβαση σε ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο έκθεμα: ανοιχτό ενυδρείο που αναπαριστά σε τομή τη λίμνη, με ζωντανά ψάρια και φυτά της περιοχής! 

Ενδιαφέροντα για τα παιδιά   
Οι μικροί επισκέπτες θα χαρούν να ανεβούν στη βάρκα για να δουν από κοντά φυτά και ψάρια του υγροβιότοπου, όπως φαίνονται στην τομή της λίμνης στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπες μακέτες. Επιπλέον, οι ψηφιακές αναπαραστάσεις του Μουσείου ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών πώς οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τη φύση, για χιλιάδες χρόνια, γύρω από τη Λίμνη Στυμφαλία.

Διεύθυνση: 
20016 Στυμφαλία Κορινθίας  
Τηλέφωνο: 27470 22296

Ώρες λειτουργίας από 1 Μαρτίου έως 15 Οκτωβρίου:   
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-6 μ.μ.   
Ώρες λειτουργίας από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-5 μ.μ.   
   
Κλειστό: Κάθε Τρίτη, 1 Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12:00 μ.μ.), Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 14 Σεπτεμβρίου (τοπική εορτή), 15 Αυγούστου, 25-26 Δεκεμβρίου.   

Copyright @ Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα | Iliovasilema Hotel | Τρίκαλα Κορινθίας 2024 | All rights reserved